Един забравен случай за предполагаемото убийство на ученичката Шарлийн Даунс ще бъде

...
Един забравен случай за предполагаемото убийство на ученичката Шарлийн Даунс ще бъде
Коментари Харесай

20 години по-късно: Възобновиха случая с убийството на тийнейджърка, смляна на кайма

Един пропуснат случай за предполагаемото убийство на ученичката Шарлийн Даунс ще бъде прегледан още веднъж тъкмо преди навършването на 20-годишнината от изгубването ѝ. 14-годишното момиче изчезва на 1 ноември 2003 година.

През годините полицията свързва случая със секс мрежа за деца в града, за която подозира, че я е набелязвала, като двама мъже са упрекнати и съдени, въпреки че за драматичен случай никой не е наказан.

По време на правосъдния развой през 2007 година се появиха тревожни изказвания, че Шарлийн е била убита и разчленена, след което тялото ѝ е било употребявано за кебапчета за у дома, а костите ѝ са били натрошени във фугата за плочки - все пак правосъдните заседатели не съумяха да стигнат до присъда по делото.

Сега отдел " Студени случаи " от университета " Лийдс Тринити " декларира, че преразглежда доказателствата и търси нови следи.

Д-р Кърсти Бенет, учител в университета, профилирана в студени случаи, ще работи с Ронай Кромптън от акцията " Правосъдие за Шарлийн Даунс ", защото съгласно тях тийнейджърката е била " подведена " от системата, предопределена да я отбрани.

Investigators have reopened the case of Charlene Downes, a 14 year old girl who vanished 20 years ago in Blackpool, and was feared 'murdered and ground into kebab meat'
— LBC (@LBC)
Ронай споделя за съдействието: " Основната ни цел е да преразгледаме случая на Шарлийн, да забележим къде са пропуските и да потърсим нови доказателства.

" Блекбърнският университет също по този начин се обърна към нас с молба да изпълним огромен план за полова употреба на деца (ССЕ) за целия Ланкашир, с цел да разберем мащаба на казуса и къде децата са подведени. "

" Шарлийн беше предадена от всички, които трябваше да я пазят. Полицията, обществените служби - всички те я подведоха.

" Опитваме да се борим за същинско правораздаване за нея, с цел да може да бъде запомнена с нещо позитивно ".

Шарлийн идва в Блекпул от Мидландс с родителите си Боб и Карън и брат си Робърт, когато е на 10 години, преди да изчезне четири години по-късно. Тялото ѝ по този начин и не е открито.

В още една покруса за фамилията брат ѝ Робърт умира предходната година, откакто по този начин и не съумява да преживее изгубването ѝ.

Fresh hope for family of missing schoolgirl, 14, feared to have been 'murdered and minced into... via A

No doubt raped by a certain community and the served in a kebab, these lost are the worst, if they're not blowing up kids concerts...
— Mark Taylor (@MrHellface)
Изчезването ѝ докара до появяването на ужасяваща картина на продължаващата полова употреба на деца в градове като Блекпул, чиито ужаси не престават да се усещат и през днешния ден.

Въпреки че казусът остава неразкрит, полицията декларира, че той към момента е отворен и детективите са подготвени да получат всякаква нова информация, която би помогнала за вкарването на виновните лица зад решетките.

Полицията към момента предлага премия от 100 000 паунда за информация, която да докара до осъждането на килъра на Шарлийн.

Говорител на полицията на Ланкашир съобщи: " Случаят остава отворен и призоваваме всеки, който разполага с информация, да се свърже с нас. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР